Rutte: serieuze kans op nog meer coronamaatregelen Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

Vanwege het hard oplopende aantal besmettingen in de Randstad is er een serieuze kans op aanvullende coronamaatregelen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Maandag komt het OMT met een advies en wordt daar een besluit over genomen. Dat zei premier Rutte vandaag tijdens de persconferentie over de uitbreiding van de 'zorgelijke' coronagebieden.

De gestage nieuwe opmars van het coronavirus baart het kabinet grote zorgen. Het aantal besmettingen loopt de laatste weken vooral sterk op in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In die drie steden golden al strengere maatregelen omdat ze tot de 'zorgelijke' coronaregio's hoorden. De maatregelen zouden daar bovenop komen.

Nieuwe regio's

Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat er acht nieuwe 'zorgelijke' regio's bijkomen. Dat was eerder deze week al uitgelekt. Het gaat om de regio's Groningen, Zaanstreek-Waterland, Gooi en Vechtstreek, Gelderland-Zuid, Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Zuid-Holland Zuid en Flevoland. Kroegen moeten daar 's avonds vroeger dicht en de groepsgrootte van veel bijeenkomsten wordt beperkt tot vijftig.